Hľadáte nápad na chutné a zaujímavé horúce zimné občerstvenie? Tento syrový vianočný stromček bude pre túto rolu ideálny!
Čo nesmie chýbať v zimnom menu? Samozrejmosťou je chutné teplé občerstvenie, ktoré vás efektívne zahreje aj v tých najchladnejších večeroch.
Vyskúšajte recept na rýchle občerstvenie s ikonickým doplnkom, ktorý sa hodí doslova ku všetkému. A samozrejme, reč je o syre, ktorý v tomto recepte určite nebude chýbať každému. Bude to skutočná hostina pre jazýčky!
Syrový vianočný stromček. Hit medzi sviatočnými chuťovkami
Ingrediencie:
- 32 kusov mini mozzarelly
- 1 plát pizzového základu
- 1 vajce na potretie
- 1 čajová lyžička sušeného oregana na posypanie
- čerstvý rozmarín na ozdobu
Spôsob prípravy:
Krok 1. Na recepte začnem pracovať prípravou pizzového základu. Na to si položím plát cesta na kuchynskú linku a cesto rozdelím najprv na vodorovné a potom na zvislé pásy. V dôsledku toho dostanem veľa malých štvorcov.
Krok 2. Vypustite prebytočnú vodu z mini mozzarelly pomocou kuchynskej utierky.
Krok 3. Potom každú guľku opatrne obalím kúskom cesta.
Krok 4. Z takto pripravených kúskov vytvorím na forme vystlanej papierom na pečenie tvar stromčeka.
Krok 5. Hotový vianočný stromček potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme ďalším sušeným oreganom.
Potom vložíme do predhriatej rúry na 20 minút. Počas tejto doby má zariadenie pracovať pri teplote 180 stupňov Celzia.
Krok 6. Podávajte hotový syrový strom s čerstvým rozmarínom. K maškrte sa bude skvele hodiť aj celá plejáda omáčok a dipov. Vychutnajte si jedlo!
Ak vás recept oslovil, neváhajte sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply