Tajomstvo dokonalého koláča – puding a kyslá smotana v jednom! Tento dezert vás prekvapí svojou krémovou textúrou a neodolateľnou chuťou, ktorú si zamilujete.

Potrebujeme:

400 g múky
200 g masla
100 g práškového cukru
1 vajce
2 lyžice kakaa bez cukru
1 polievková lyžica kyslej smotany
1 lyžička sódy bikarbóny

Náplň:

2 balíčky vanilkového pudingu
500 ml mlieka
200 g práškového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
550 g smotany (najmenej 20% tuku)

Postup:

  1. Zmiešajte múku s pokrájaným maslom, pridajte práškový cukor, sódu bikarbónu a kakao.
  2. Potom pridajte smotanu, celé vajíčko a vymiešajte cesto, kým sa ľahko neroztiahne. Potom rozdelte na 2 rovnaké časti.
  3. Na papier na pečenie posypaný múkou rozložte cesto. Vložte jednu časť cesta na papier.
  4. Pripravte pudingový krém s kyslou smotanou a rovnomerne tento krém rozlejte na pripravené cesto.
  5. Puding pripravte klasickým spôsobom. Zahrejte väčšinu mlieka a vo zvyšku studeného mlieka rozmiešajte pudingový prášok. Zmes potom nalejte do vriaceho mlieka, pridajte cukry a varte do zhustnutia.
  6. Po úplnom vychladnutí pudingu postupne pridajte smotanu. Po rovnomernom rozotrení krému na prvú vrstvu priklopte na krém aj druhú vrstvu cesta.
  7. Vložte do predhriatej rúry a potom pečte pri teplote 150 stupňov po dobu 25-30 minút. Dajte cez noc chladiť a tuhnúť do chladničky. Dobrú chuť.

Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi!

Zdroj: pinterest

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*