Tajomstvo najlepšieho plneného medovníka – recept mojej mamy, ktorý si zamilujete!

Objavte recept na dokonalý plnený medovník – sladká lahôdka, ktorá si získa každého :).

Potrebujeme:
CESTO:
  • 365 g hladká múka
  • 225 g práškový cukor
  • 110 g maslo
  • 250 ml med
  • 1 ks vajce
  • 1 PL mletá škorica
  • 1 ČL mletý kardamom
  • 1 ČL jedlá sóda
  • 1 ČLprášok do pečiva
  • 1/2 ČL strúhaný muškátový oriešok
  • 1/2 ČL mletý zázvor
  • 1/4 ČL mletý klinček
PLNKA:
  • 400 ml marhuľový džem
  • 150g hrozienka
  • 120 g nahrubo nasekané mandle
  • 40 g kandizovaná pomarančová kôra
  • 50 ml citrónová šťava
POLEVA:
  • 150 g práškový cukor
  • 50 ml citrónová šťava

Postup:
  1. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech s rozmermi 33 x 45 cm vystelieme papierom na pečenie.
  2. V hrnci na miernom ohni zohrejeme med, cukor, maslo a miešame, kým sa všetko nerozpustí. Odstavíme a pridáme koreniny. Postupne primiešame múku, sódu a prášok do pečiva. Miešame, kým sa cesto nezačne odlepovať od bokov. Vmiesime aj vyšľahané vajce a rukami cesto premiesime na pomúčenej doske. Cesto rozdelíme na dve časti.
  3. Na plnku zmiešame všetky suroviny v miske.
  4. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme ho doň. Navrstvíme naň plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Okraje postláčame dokopy a vidličkou popicháme vrch. Pečieme 25 až 30 minút dozlatista.
  5. Na polevu vymiešame cukor s citrónovou šťavou a nalejeme ju na teplý koláč. Necháme vychladnúť a stuhnúť.
  6. Nakrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť.😋👌👩‍🍳
Zdieľajte aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*