Prináša nielen šťastie, ale je aj chutná. Musíte ju vopred namočiť, to vie každý, ale existuje niekoľko trikov, vďaka ktorým bude dokonalá.
Kúpte ju na trhu, odmeranú, nie vo vrecúšku. Šošovicová polievka je perfektná, ak nie je príliš riedka, ale ani príliš hustá a má dokonalú chuť. Tu je náš recept:
Potrebujete:
- 50 dkg šošovice
- 1 veľká hlávka červenej cibule
- 2 až 3 strúčiky cesnaku (alebo cesnakový krém)
- soľ
- červená paprika korenie
- bobkový list
- horčica
- cukor 1-2 lyžice
- šťava z 1 citróna
- klobása podľa chuti
- 1 malý pohár kyslej smotany
Príprava:
- Uvaríme dobre premytú šošovicu s veľmi jemne nakrájanou cibuľou a cesnakom. Keď je šošovica napoly mäkká, pridáme klobásu a osolíme.
- Keď je šošovica mäkká, pridáme červenú papriku. Potom pridáme 1-2 lyžice cukru podľa chuti, rovnaké množstvo horčice a vytlačíme citrónovú šťavu. Pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame.
- Ak sa mi to nepodarí dostatočne zahusťovať, pred vmiešaním do vývaru vmiešam do kyslej smotany aj trochu múky.
Leave a Reply