- Sedliacke jedlo, ktoré nestojí veľa peňazí, ale chutí tak dobre, že ho budete pripravovať aspoň raz týždenne.
Potrebujeme:
- 400 g zemiakov
- 200 g šampiňónov
- 5 vajec
- 1 cibuľu
- 200 g kyslej smotany
- 100 g tvrdého syra
- 2 strúčiky cesnaku
- 10 g soli
- 5 g korenia
- 5 g bazalky
- olej
- plech s rozmerom 15 – 25 cm
Postup:
- Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a pridáme na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Pár minút zľahka opečieme a očistíme si šampiňóny a cibuľu.
- Nakrájame si ich na menšie kúsky a pridáme k zemiakom. Osolíme, okoreníme, pridáme bazalku, na plátky nakrájaný cesnak a všetko spolu premiešame. Preložíme do zapekacej misy.
- Vajíčka si vyšľaháme s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a vylejeme rovnomerne na zemiaky. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 ° C asi 20 minút.
- Potom posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 5 minút. Hotovo. Môžeme podávať posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
BONUS
Ako bonus máme pre vás ešte jedlo rýchle a chutné jedlo zo zemiakov.
Potrebujeme:
- 700 g zemiakov
- 2 l vody
- soľ, korenie podľa chuti
2 PL kukuričného škrobu - 400 g šampiňónov
- olej
- 1 mrkva
- 1 cibuľu
Postup:
- Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme vo vode do mäkka a roztlačíme ako zemiakovú kašu. Osolíme a primiešame kukuričný škrob.
- Plech si pokryjeme papierom na pečenie a rovnomerne navrstvíme roztlačené zemiaky. Na panvicu si dáme olej, rozohrejeme a restujeme na nej na kúsky nakrájané šampiňóny.
- Potom si nastrúhame mrkvu, nakrájame cibuľu a pridáme k šampiňónom. Premiešame a spolu restujeme asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a premiešame.
- Túto náplň navrstvíme rovnomerne na zemiakovú masu tak, že necháme voľné asi 2 cm od kraja. Potom opatrne zrolujeme a dáme piecť do rúry na 190°C po dobu 30 minút.
Leave a Reply