Tak chutné zemiaky ste ešte nejedli: Lahôdka na tanieri a z jedného plechu sa naje celá rodina!

  • Sedliacke jedlo, ktoré nestojí veľa peňazí, ale chutí tak dobre, že ho budete pripravovať aspoň raz týždenne.

Potrebujeme:

  • 400 g zemiakov
  • 200 g šampiňónov
  • 5 vajec
  • 1 cibuľu
  • 200 g kyslej smotany
  • 100 g tvrdého syra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 10 g soli
  • 5 g korenia
  • 5 g bazalky
  • olej
  • plech s rozmerom 15 – 25 cm

Postup:

  1. Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a pridáme na rozohriatu panvicu s trochou oleja. Pár minút zľahka opečieme a očistíme si šampiňóny a cibuľu.
  2. Nakrájame si ich na menšie kúsky a pridáme k zemiakom. Osolíme, okoreníme, pridáme bazalku, na plátky nakrájaný cesnak a všetko spolu premiešame. Preložíme do zapekacej misy.
  3. Vajíčka si vyšľaháme s kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a vylejeme rovnomerne na zemiaky. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 ° C asi 20 minút.
  4. Potom posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 5 minút. Hotovo. Môžeme podávať posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

BONUS

Ako bonus máme pre vás ešte jedlo rýchle a chutné jedlo zo zemiakov.

Potrebujeme:

  • 700 g zemiakov
  • 2 l vody
  • soľ, korenie podľa chuti
    2 PL kukuričného škrobu
  • 400 g šampiňónov
  • olej
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľu

Postup:

  1. Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme vo vode do mäkka a roztlačíme ako zemiakovú kašu. Osolíme a primiešame kukuričný škrob.
  2. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a rovnomerne navrstvíme roztlačené zemiaky. Na panvicu si dáme olej, rozohrejeme a restujeme na nej na kúsky nakrájané šampiňóny.
  3. Potom si nastrúhame mrkvu, nakrájame cibuľu a pridáme k šampiňónom. Premiešame a spolu restujeme asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a premiešame.
  4. Túto náplň navrstvíme rovnomerne na zemiakovú masu tak, že necháme voľné asi 2 cm od kraja. Potom opatrne zrolujeme a dáme piecť do rúry na 190°C po dobu 30 minút.

Prajeme dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*