Takémuto zákusku neodolá nikto: Fantastické krémové kocky so šľahačkou, na ktorých sa zalizovala celá rodina!

Postup:

Najskôr si v miske vyšľaháme bielky do tuhého snehu. Za stáleho šľahania následne pridávame po častiach cukor. V inej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Keď máme bielka vyšľaháme, postupne k nim pridávame suchú zmes. Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý je vymastený maslom alebo vystlaný papierom na pečenie. Cesto pečieme v rúre na 180 stupňov približne 10-12 minút. Po upečení musí cesto vychladnúť.

Medzitým si môžeme pripraviť krém. Z mlieka, pudingu, cukru, múky a žĺtkov si uvaríme hustejší krém, ktorý necháme podobne ako cesto vychladnúť. Sem-tam je potrebné krém premiešať.

Na záver si do peny vyšľaháme aj maslo a postupne k nemu pridávame krém. Krém následne navrstvíme na upečené cesto. Na krém ešte príde vyšľahaná šľahačka. Na vrchu môžeme koláčik posypať kakaom preosiatym cez sitko. Ak chcete spojiť sviežu a lahodnú krémovú chuť, na tanierik naservírujte aj maliny. Dobrú chuť. Vyskúšate tento recept doma aj vy? Dajte nám vedieť, ako vám chutilo!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*