Takto moja priateľka pečie vyprážané mäso. Nevysuší sa! Vďaka za tip…

Každý miluje vyprážané mäso, tradične je to nedeľná nevyhnutnosť, ale výborne sa dá jesť aj vo všedné dni. Nedeľné pečené mäso je tradíciou v mnohých rodinách a každý má niekoľko trikov, ako ho urobiť ešte lepším.

Príprava nie je zložitá: mäso okoreňte, potom ho obaľte v múke, vajíčku a strúhanke a vypražte.

Čo však potrebujete, aby samotné vyprážanie malo špeciálnu chuť a nevysušilo sa?

Tu je trik!

Proti vysušovaniu

Predtým, ako začnete mäso obaľovať, je dobré potrieť ho trochou oleja a potom ho začať obaľovať v múke, vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Zabránite tak vysušeniu mäsa počas vyprážania. O niekoľko hodín neskôr a dokonca aj na druhý deň bude mať mäso veľmi zvláštnu chuť a zostane mäkké.

Maslo v oleji

Mäso sa neodporúča vyprážať na ničom inom ako na oleji a horúcom tuku. Po vyprážaní je dôležité nechať z mäsa odkvapkať prebytočný olej.

Ak chcete dosiahnuť špeciálnu, pikantnú chuť, pridajte do oleja pred vyprážaním lyžičku masla a nechajte ho spolu s ním vypražiť.

A pri vyprážaní vždy používajte len toľko oleja, aby bolo mäso len zakryté!

Ak sa vám tento článok páčil, nezabudnite sa oň podeliť so svojimi priateľmi!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*