Ak chcete zapôsobiť na svojich priateľov alebo rodinu rýchlym a jednoduchým jedlom, no dochádzajú vám nápady, aperitívový koláč je ideálnou voľbou, keď chcete variť pre svojich blízkych, alebo jednoducho túžite po niečom chutnom a jednoduchom.
Na prípravu sýtej maškrty vám zaberie len desať minút. Je tiež ideálny pre tých, ktorí radšej jedia v kancelárii. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme dokonalý recept na nadýchaný a slaný aperitívový koláč.
Navyše vydrží až asi štyri dni, počas ktorých sa dá skladovať v hermeticky uzavretej plastovej nádobe.
Prísady:
- 300 g polohr.múky
- 3 vajcia
- 100 ml slnečnicového oleja
- 125 ml mlieka
- 40 g strúhaného parmezánu
- 200 g klasického syra
- 125 g prosciutta
- 50 g čiernych olív bez kôstky
- 50 g zelených olív bez kôstky
- môžete pridať aj papriku, kto má rád, nepovinné
- 6 g prášku do pečiva
- soľ
- korenie
Príprava:
- Najprv do misky nalejte vajcia, mlieko a olej a vymiešajte do hladka. Potom zmiešame múku s práškom do pečiva a preosejeme do misy s tekutým zložením.
- Pridajte nastrúhaný parmezán a miešajte, kým nie je cesto homogénne, potom pridajte olivy nakrájané na tenké plátky spolu s na kocky nakrájaným prosciuttom a syrom. Miešajte, kým sa nezačlení do cesta.
- Dochuťte soľou a korením podľa chuti, potom vypracujte cesto do okrúhleho tvaru s jamkou v strede a vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov.
- Pečte v rúre asi 35 minút, kým dobre nezhnedne. Odporúčame test špáradlom pred vybratím z rúry. Hneď ako ho vyberiete z rúry, počkajte 5 minút, kým vychladne, potom ho môžete nakrájať a je pripravený na podávanie. Vaši blízki si určite pochutia na tomto chutnom jedle.
Dobrú chuť!
Leave a Reply