Takto si pripravíte najlepšie predjedlo, ktorého príprava trvá desať minút!

Ak chcete zapôsobiť na svojich priateľov alebo rodinu rýchlym a jednoduchým jedlom, no dochádzajú vám nápady, aperitívový koláč je ideálnou voľbou, keď chcete variť pre svojich blízkych, alebo jednoducho túžite po niečom chutnom a jednoduchom.

Na prípravu sýtej maškrty vám zaberie len desať minút. Je tiež ideálny pre tých, ktorí radšej jedia v kancelárii. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme dokonalý recept na nadýchaný a slaný aperitívový koláč.

Navyše vydrží až asi štyri dni, počas ktorých sa dá skladovať v hermeticky uzavretej plastovej nádobe.

Prísady:
  • 300 g polohr.múky
  • 3 vajcia
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 125 ml mlieka
  • 40 g strúhaného parmezánu
  • 200 g klasického syra
  • 125 g prosciutta
  • 50 g čiernych olív bez kôstky
  • 50 g zelených olív bez kôstky
  • môžete pridať aj papriku, kto má rád, nepovinné
  • 6 g prášku do pečiva
  • soľ
  • korenie

Príprava:
  1. Najprv do misky nalejte vajcia, mlieko a olej a vymiešajte do hladka. Potom zmiešame múku s práškom do pečiva a preosejeme do misy s tekutým zložením.
  2. Pridajte nastrúhaný parmezán a miešajte, kým nie je cesto homogénne, potom pridajte olivy nakrájané na tenké plátky spolu s na kocky nakrájaným prosciuttom a syrom. Miešajte, kým sa nezačlení do cesta.
  3. Dochuťte soľou a korením podľa chuti, potom vypracujte cesto do okrúhleho tvaru s jamkou v strede a vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov.
  4. Pečte v rúre asi 35 minút, kým dobre nezhnedne. Odporúčame test špáradlom pred vybratím z rúry. Hneď ako ho vyberiete z rúry, počkajte 5 minút, kým vychladne, potom ho môžete nakrájať a je pripravený na podávanie. Vaši blízki si určite pochutia na tomto chutnom jedle.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*