Takto som urobila manželovi rebrá. Mäsoje mäkké a každý doma si ich poschvaľuje!

Rebrá nikdy neboli v mojej rodine obzvlášť obľúbené. Pripravovala som ich veľmi zriedka. Odkedy som však objavila kórejský recept, na stole sa objavujú pravidelne. Môjmu manželovi a synom veľmi ulahodili.

Rebrá sú súčasťou jatočného tela bravčového, hovädzieho alebo jahňacieho mäsa. Je to dlhý kus mäsa s kosťami. Práve jeho prítomnosť dodáva rebrám ďalšiu chuť pri varení, pečení alebo dusení.

V ich prípade nemôžete zabudnúť na marinádu, potom budú šťavnaté a aromatické.

Ako urobiť rebrá šťavnaté?

Výber správnych rebier je kľúčom k úspechu. Na čo si dať pozor pri nákupe? V prvom rade čerstvosť mäsa. Najlepšie je kúpiť ich v spoľahlivých mäsiarstvach.

Čerstvé rebrá by mali byť ružové, jednotnej farby bez zmeny farby. Pri nákupe dbajte aj na obsah tuku – jeho malé množstvo urobí mäso po uvarení šťavnatejšie.

Ak neplánujete rebierka uvariť hneď, uložte ich do chladničky na dva dni. Môžete ich tiež zmraziť a potom ich budete musieť použiť do niekoľkých mesiacov.

Aby si mrazené rebierka zachovali svoju kvalitu, mali by byť dobre chránené, zabalené do potravinovej fólie alebo vložené do vzduchotesných nádob.

Ako pripraviť bravčové rebrá?

Už ste niekedy robili dusené rebrá vo vlastnej omáčke? Pripravte ich upečené, poriadne ochutené. Tento ázijský recept sa vám bude páčiť, ak máte radi pikantné jedlá. Ideálne na prvé chladné večery. Takéto rebierka podávame s ryžou a chlebom.


Ingrediencie:

  • 1200 g bravčových rebier
  • 50 ml sezamového oleja
  • 40 g medu
  • 5 polievkových lyžíc sójovej omáčky
  • 3 polievkové lyžice ryžového octu
  • soľ, korenie, pálivá a sladká paprika, granulovaný cesnak, zázvor podľa chuti
  • vetvičky čerstvého koriandra

Spôsob prípravy:

  1. V miske zmiešame med, sójovú omáčku, ryžový ocot a sezamový olej. Rebierka potrieme soľou, korením, granulovaným cesnakom, sladkou a štipľavou paprikou a zázvorom.
  2. Rebierka vložíme do vrecka na pečenie, zalejeme marinádou a vrecko zatvoríme. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 170 stupňov C 60 minút.
  3. Po upečení rebierka rozdelíme na porcie a posypeme nadrobno nasekaným koriandrom.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*