Takto upečené zemiaky, budú chutiť takmer ako z pahreby.

Zemiaky z pahreby majú jedinečnú, údenú chuť. Dajú sa takto pripraviť doma? Určite nie na 100%, no vďaka tejto metóde budú chutiť veľmi podobne. Je úžasné, aké jednoduché je pripraviť takéto zemiaky.

Pečené zemiaky sú nielen dokonalým doplnkom mnohých jedál. Takto pripravené sú také chutné, že ich môžete podávať len s jednou omáčkou a všetci budú nadšení.

Zemiaky s chuťou podobnou tým z táboráku po prvom zahryznutí každého vrátia do spomienok na letné večery strávené pri ohni.

Pečené zemiaky s chrumkavou šupkou

Nie je nič také ako zemiaky zabalené vo fólii a hodené do ohňa. Majú potom chrumkavú šupku a vo vnútri sú jemné, až krémové.

Pečené zemiaky sú pre mnohých sentimentálnym návratom do detstva, keď ich s obľubou jedli počas letných večerov. Teraz sa k tejto chuti môžete vrátiť bez toho, aby ste museli zakladať oheň, pretože to celé možno pripraviť v rúre.

Aby ste sa vrátili do spomienok z detstva, potrebujete len tri ingrediencie. Ide o soľ, zemiaky a pšeničnú múku. Práve múka robí kôrku chrumkavou.

Takto pripravené zemiaky budú skvelým doplnkom k mnohým mäsitým jedlám, ale môžu byť aj samostatným jedlom spolu s praženicou. Proces prípravy je mimoriadne jednoduchý a nevyžaduje veľa práce a chuťový efekt je ohromujúci.


Zemiaky pečené ako na ohni
Ingrediencie:

  • 700 – 900 g zemiakov (alebo toľko, koľko potrebujete pre vašu rodinu)
  • 3 lyžice pšeničnej múky
  • 1 polievková lyžica soli

Spôsob prípravy:

  1. Zemiaky dôkladne umyte, šupku vydrhnite. Nešúpte ich, aj keď to nie sú nové zemiaky. Najlepšie je vybrať malé alebo stredne veľké exempláre.
  2. V miske zmiešame pšeničnú múku so soľou a pridáme ešte mokré zemiaky. Misku uzavrieme tanierom a poriadne pretrepeme, aby múka úplne obalila zemiaky.
  3. Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň zemiaky. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 1 hodinu, mäkkosť kontrolujeme vidličkou.
  4. V závislosti od veľkosti zemiakov môže byť čas pečenia o niečo dlhší. Po upečení zemiaky vyberieme a poukladáme na tanier.
  5. Nepridávajte viac soli, pretože jej je v náleve dostatok. Po nakrájaní zemiaku môžete pridať kúsok masla, ktoré chuť ešte obohatí.

Dobrú chuť a určite tento recept vyskúšajte! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*