

Ingrediencie:
- 4 vajcia
- Štipka soli
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 160 g cukru
- 45 ml rastlinného oleja
- 200 g čučoriedok
- 170 g polohr.múky
- pol vrecka prášku do pečiva
Na náplň:
- 1 vajce
- 100 g cukru
- Zahusťovadlo 15 g
- 150 g čučoriedok
- 300 g smotanového syra
- 60 g práškového cukru
- 400 g sladkej smotany
Na polevu
- 1 lyžica čučoriedok (ako pyré)
- 10 g práškového cukru
- 50 g vody
- Niekoľko kvapiek čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
Príprava:
Je skutočným osviežením medzi dezertmi – ľahký korpus, bohatá náplň a voňavé čučoriedky, ktoré dodávajú prirodzenú ovocnú nôtu. Skvele sa hodí k jarným a letným prázdninám a s použitím iných bobúľ ho ľahko prispôsobíte ročnému obdobiu.
Tip:
Pre väčší efekt ozdobte tortu tesne pred podávaním čerstvými čučoriedkami, lístkami mäty a trochou citrónovej kôry.
- Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej a potom preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame čučoriedky. Vylejeme na tortový plech a pečieme pri 180°C asi 20 minút. Keď je korpus hotový, rozrežte ho na dva kusy, aby ste vytvorili 2 kruhy.
- Plnka: Vajíčko vyšľaháme s cukrom a zahusťovadlom, pridáme čučoriedky a krátko povaríme do zhustnutia. Ochlaďte sa. Smotanový syr vyšľaháme s práškovým cukrom, potom pridáme vychladnutú ovocnú zmes a nakoniec vyšľahanú sladkú smotanu. Všetko spojíme do ľahkého a vzdušného krému.
- Poleva: Všetky suroviny zmiešame a krátko povaríme, kým nezhustne. Pred použitím vychlaďte.
- Skladanie: Korpus – poleva – polovica plnky – korpus – zvyšok plnky. Dobre vychladnúť, ideálne cez noc.
Zdieľajte aj so svojimi priateľmi. 🙂
Leave a Reply