ZÁKLADNÁ PRÍPRAVA
Quinu necháme na noc odstáť vo vode alebo ju pred varením premyjeme a scedíme. V nádobe s vodou v pomere 1: 2 (quinoa-voda), ju povaríme približne 15 minút, kým sa nám neobjavia malé klíčky. Quinou scedíme a môžeme ju využiť v rôznych variáciách.
Quinoa môže byť použitá na prípravu prvého alebo druhého chodu, ale rovnako si ju môžete vychutnať na raňajky alebo ako ľahkú večeru. Tu nájdete 3 recepty, vďaka ktorým môžete spestriť ponuku aj vo vašej kuchyni.
Quinoa RAŇAJKY
Budeme potrebovať:
50 g kyslej
30 g hrozienok
mlieko
nasekané lieskové orechy
Postup:
Quinou si vopred pripravíme podľa základného receptu. Pridáme k nej hrozienka s pár lyžicami nášho obľúbeného mlieka. Ďalej môžeme pridať orechy a osladiť podľa chuti.
LETNÝ ŠALÁT S Quinoa semienkom
Budeme potrebovať:
150 g semienok
1 zelenú papriku
1 uhorku
2 mrkvy
1 cuketu
olivový olej
citrónovú šťavu
morskú soľ
oregano
Postup:
Semienka uvaríme v osolenej vode ako zvyčajne. Zeleninu nakrájame a zmiešame s uvarenými semienkami. Nakoniec dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a oreganom.
CHILLI S quinoa semienkom
Budeme potrebovať:
100 g quinoa
80 g červenej varenej fazule (môžeme použiť konzervu)
1 malá cibuľa
paradajková omáčka v konzerve alebo v krabici
chilli
majoránka
soľ
Postup:
Quinou pripravíme klasicky v osolenej vode. Scedíme a nalejeme do panvice, v ktorej sme si opražili nakrájanú cibuľu. Pridáme paradajkovú omáčku a dobre premiešame. Následne pridáme fazuľu a nasekanú majoránku. Zmes necháme na ohni pár a minút a na záver pridáme chili. Dobrú chuť.
Zdroj: panecirco.com
Leave a Reply