Ingrediencie
- 750 gr. kukuričná múka
- 1 prášok do pečiva
- 6 žĺtkov
- 2 vanilkový cukor
- 200 ml oleja
- 1 liter jogurtu
- šťava z polovice citróna
Plnka
- 100 gr. maslo
- 800 gr. strúhaná tekvica
- 5 lyžíc cukru
- 6 bielkov
- 6 lyžíc studenej vody
- 6 lyžíc cukru
- šťava z polovice citróna
Príprava
- Kukuričnú múku zmiešame s práškom do pečiva a za stáleho miešania striedavo pridávame jogurt a olej … nakoniec pridáme cukor, citrónovú šťavu a žĺtka a miešame, kým sa nespojí. Zmes rozdeľte na dve časti.
- Prvú časť vylejeme do vymastenej formy s priemerom 36 cm a pečieme 20 minút pri 185 stupňoch.
- Plnka: maslo rozpustíme, pridáme tekvicu a cukor – varíme 5 minút, kým tekvica nezmäkne.
- Poloupečené cesto vyberieme z rúry a natrieme tekvicou a zalejeme druhou časťou cesta. Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 35 minút pri rovnakej teplote, kým kôrka nezíska zlatožltú farbu.
- Vrch: 6 bielkov vyšľaháme do peny…pridáme cukor a vodu a ďalej šľaháme, kým z toho nevznikne tuhý krém (cca 5 až 7 minút). Na konci pridáme citrónovú šťavu.
- Keď je koláč upečený, potrieme ho šľahačkou a vrátime piecť na 5 minút na 200 stupňov. Keď trochu vychladne, nakrájajte.
Prajeme dobrú chuť. Nezabudnite sa o recept podeliť aj s ostatnými na Facebooku.
Leave a Reply