Tento Coleslaw z červenej kapusty si zamilujete: Dokonalý doplnok k mäsu aj rybám!

Čoleslaw z červenej kapusty je zaujímavou alternatívou k tradičnému šalátu z bielej kapusty. Na prípravu nám stačí pár ľahko dostupných produktov.

Červená kapusta by sa mala nastrúhať, osoliť a potom miesiť. Zabránime tak tvrdnutiu kapusty. Potom už len pridajte nastrúhanú mrkvu, jablko, nadrobno nakrájanú cibuľu, majonézu, kyslú smotanu a jablčný ocot.

Nakoniec všetko dochutíme soľou, korením a cukrom.

Šalát je veľmi chutný. Má sladkú a vínnu chuť.Coleslaw z červenej kapusty je skvelým doplnkom mnohých jedál. Hodí sa k väčšine mäsa a dokonca aj k rybám. Uložte si recept a vyskúšajte ho! 🙂

Ak máte radi červenú kapustu, určite ochutnajte aj červenú kapustu v pohároch, šalát z červenej kapusty na večeru, červenú kapustu s jablkom a kyslou uhorkou.

Ingrediencie:

  • malá hlávka červenej kapusty
  • 1 plochá lyžička soli
  • 1 veľká mrkva
  • 1 veľké jablko
  • 1 malá cibuľa
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • 2 polievkové lyžice smotany 18%
  • 2 polievkové lyžice jablčného alebo vínneho octu
  • soľ, korenie, cukor

Recept

1. Červenú kapustu ošúpeme od vonkajších listov a prekrojíme na polovice. Nosím rukavice, pretože kapusta farbí kožu. Každú polovicu, okrem jadra, nastrúham na veľkých otvoroch strúhadla rovno do misky. Kapustu posypte soľou, odstavte na 30 minút a potom dôkladne premiešajte.

2. Mrkvu, cibuľu a jablko ošúpeme. Mrkvu nastrúham na stredných strúhadlách a jablká na veľkých. Cibuľu nakrájame na malé kocky.

3. Do misy s červenou kapustou pridáme nastrúhanú mrkvu, jablko a nakrájanú cibuľu.

4. K zelenine pridáme majonézu, smotanu a jablkový alebo vínny ocot. Dochutíme soľou, korením a cukrom.

Dovrú chuť 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*