Tento dezert z malín sa Vám rozplynie na jazyku!

  • Chystáte veľkú oslavu? Párty? Svadbu? Potom je táto luxusná, ale nekomplikovaná dobrota určená práve vám.

Potrebujeme:
Snehové cesto:
  • 6 vaječných bielkov
  • Štipka soli
  • 300 g krupicového cukru
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • 1 polievková lyžica maizeny (kukuričný škrob)
Náplň:
  • 350 g malín
  • 300 ml mlieka
  • 1 malinový puding
  • 120 g práškového cukru
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 3-4 plátky želatíny
  • 100 g mascarpone
  • 60 ml smotany na šľahanie
Na zdobenie:
  • 100 g malín
  • 100 lístkov mäty
  • práškový cukor
Postup:
  1. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Pridáme citrónovú šťavu, po troškách pridávame práškový cukor a opäť šľaháme do tuha. Pridáme maizenu a zľahka premiešame. Cesto rozotrieme na dva plechy veľkosti okrúhlej tortovej formy. Vložte do mierne vyhriatej rúry a pečte pri teplote 90 °C 150 až 180 minút.
  2. 250 g malín posypeme práškovým cukrom, premiešame a necháme 15 minút postáť. Potom ich rozmixujeme, precedíme, pridáme mlieko, krupicový cukor, malinový puding, uvaríme puding a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešame mascarpone s napučanou želatínou a šľahačkou.
  3. Náplň rozotrieme na jednu časť vysušeného snehového cesta, poukladáme zvyšné maliny a prikryjeme druhou časťou snehového cesta.
  4. Naplnený koláč odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Potom ho nakrájajte na plátky, posypte práškovým cukrom, ozdobte malinami a lístkami mäty.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*