Z uvedeného dôvodu je udržiavanie zdravej váhy a správneho metabolizmu veľmi zložité. Rezistencia na leptín potom zvyšuje v tele zápaly a spôsobuje hromadenie tuku, čo robí ľudí náchylnými na chronické ochorenia.
Ďalším dôvodom rezistencie na leptín môžu byť drastické diéty. Niektorí ľudia robia tú chybu, že dramaticky znížia príjem kalórii, aby rýchlo schudli.
To však často vedie k problémom, pretože vtedy leptín signalizuje mozgu, že potrebuje viac jedla a zároveň spomaľuje spaľovanie tukov v tele.
Preto je dobré sa podobným drastickým diétam vyhýbať. Takéto diéty zvyčajne aj tak zlyhajú a vo všeobecnosti ide o zlý prístup k chudnutiu.
Jedlá, ktoré zvyšujú rezistenciu na leptín
Okrem drastických diét, ďalšími príčinami rezistencie na leptín bývajú niektoré druhy jedál.
Ide hlavne o tieto potraviny:
– potraviny vysokým obsahom tuku
– potraviny s vysokým obsahom cukru
– spracované sacharidy
– vysoko fruktózové sirupy
Okrem nárazových diét je preto vhodné sa vyhýbať aj vyššie uvedeným potravinám.
Zdroj: http://www.goodmorningcenter.com
Leave a Reply