Moja teta sa niekedy prekonáva, keď vymýšľa nové zákusky. Nedávno všetkých potešila senzačným koláčom s tvarohovou plnkou.
Ingrediencie:
Kakaové cesto:
- 4 vajcia
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky polohr. múky
- 1 lyžica kakaa
- 1 plochá lyžička prášku do pečiva
Bielková časť:
- 4 bielky
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky zemiakovej múky
- štipka soli
- 1 plochá lyžička prášku do pečiva
Krém:
- 250 g jemného smotanového syra alebo tvarohu
- 400 ml smotany 30%
- 3/4 šálky cukru
- 5 lyžičiek želatíny
Spôsob prípravy:
Začnite s kakaovým cestom. Vajcia vyšľaháme s cukrom, kým nebudú nadýchané a svetlé. Počas miešania postupne pridávame múku, kakao a prášok do pečiva.
Prejdite na bielkovú časť. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Pridajte prášok a múku a dôkladne premiešajte vareškou. Cesto by malo byť jednotné.
Formu s rozmermi cca 17 × 27 cm vystelieme papierom na pečenie. Najskôr nalejeme kakaové cesto a potom bielkovú časť. Pomocou lyžice spojte cesta, pričom časti zmesi premiešajte. Vložte do rúry predhriatej na 170 stupňov Celzia na 40 minút.
Upečený a vychladnutý koláč prerežeme na dve vrstvy. Želatínu zalejte niekoľkými lyžicami vriacej vody a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Pred pridaním by mala byť tekutá a vlažná. Vychladnutú smotanu nalejeme do misky a vyšľaháme dotuha s cukrom.
Do nej pridáme smotanový syr a želatínu, všetko premiešame. Nalejeme zmes na koláč, prikryjeme druhou časťou a môžeme posypať kakaom alebo ozdobiť podľa seba.
Odložte na 3-4 hodiny, najlepšie cez noc. Po tejto dobe je kláč hotový. Vychutnajte si ho!
Leave a Reply