Tento pokrm je veľmi efektný a chutný, môžete ním ohúriť každého a navyše veľmi jednoduchý!

Zloženie:
  • 200 g mletého mäsa
  • 500 gramov zemiakov
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 200 ml vody
  • 1 polievková lyžica paradajkovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 50 gramov strúhaného syra
  • soľ, korenie
Príprava:
  1. Cibuľu nakrájajte nadrobno, mrkvu nastrúhajte a orestujte na troche oleja.
  2. Pridajte mleté mäso a okoreňte podľa chuti. Po miernom vychladnutí vytvarujte guľky s priemerom maximálne 4 cm. Očistené a okorenené zemiaky nakrájajte na kolieska a vložte ich medzi mäsové guľky do plechu.
  3. Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C 20 minút. Paradajkovú omáčku zmiešajte s vodou a kyslou smotanou, dochuťte soľou a korením, nalejte na zemiaky a pečte 15 minút.
  4. Potom posypte strúhaným syrom a pečte ešte 5 minút, kým syr nezíska zlatohnedú farbu.
DOBRÚ CHUŤ!
Ak sa Vám páči tento recept, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*