Zloženie:
- 200 g mletého mäsa
- 500 gramov zemiakov
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 200 ml vody
- 1 polievková lyžica paradajkovej omáčky
- 2 polievkové lyžice oleja
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 50 gramov strúhaného syra
- soľ, korenie
Príprava:
- Cibuľu nakrájajte nadrobno, mrkvu nastrúhajte a orestujte na troche oleja.
- Pridajte mleté mäso a okoreňte podľa chuti. Po miernom vychladnutí vytvarujte guľky s priemerom maximálne 4 cm. Očistené a okorenené zemiaky nakrájajte na kolieska a vložte ich medzi mäsové guľky do plechu.
- Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C 20 minút. Paradajkovú omáčku zmiešajte s vodou a kyslou smotanou, dochuťte soľou a korením, nalejte na zemiaky a pečte 15 minút.
- Potom posypte strúhaným syrom a pečte ešte 5 minút, kým syr nezíska zlatohnedú farbu.
Leave a Reply