Tento recept na výborný domáci chlieb z hrnca zvládne aj úplný začiatočník. Bez váhy, bez odmerky, bez miesenia!

Postup:

Všetky prísady okrem semienok zmiešame v miske. Nemiešajte rukami, stačí premiešať len vareškou, aby sa všetky prísady spojili. Cesto necháme kysnúť pri izbovej teplote cez noc, prípadne až 12 hodín.

Pripravíme si hrniec s pokrievkou (taký, ktorý môžeme vložiť i do rúry), prípadne zapekaciu misu.

Misu alebo hrniec vložíme do rúry a necháme vyhriať na 230 stupňov. Hrniec v rúre necháme vyhriať aj s pokrievkou.

Cesto si preložíme na papierom na pečenie a vložíme do horúceho hrnca z rúry.

Vrch môžeme posypať rascou alebo semienkami a môžeme urobiť aj pár zárezov žiletkou.

Prikryjeme pokrievkou a pečieme pri teplote 220-230 stupňov 30 minút. Potom zložíme pokrievku a necháme zapiecť povrch chleba ešte asi 15-20 minút.

Chlieb následne necháme vychladnúť.

Hotovo!

Nezabudnite recept zdieľať aj s vašimi priateľmi na facebooku!