Už naše babičky vraveli, že cesnak je zdravý. Má protizápalové účinky a ľahko si poradí s prechladnutím. Navyše posilňuje imunitu. Väčšinou ho jeme surový, ale je skvelé ho aj upiecť!
6 strúčikov pečeného cesnaku urobí s vašim telom hotové zázraky. Hneď sa dozviete prečo.
Začneme tým, že surový cesnak trochu stlačíme, aby sa enzýmy alliinázy a allicin mohli spojiť. Po 10 minútach začnú pôsobiť a vy máte istotu, že sa počas pečenia aktivujú.
Postup:
Rúru vyhrejeme na 200 ° C a vrchnú časť cesnaku odkrojíme. Potom ho pečieme približne 30 minút. Musí byť mäkký a zlatistý.
Keď vychladne, môžeme ho skonzumovať. Odporúča sa zjesť 6 strúčikov.
Po konzumácii cesnaku sa odporúča v priebehu 24 hodín vypiť 2 litre vody a 1 deň jesť iba zeleninu. Mastné a mäsité jedlá, sladkosti, alkohol a polotovary vynechajte.
Už po prvej hodine od konzumácie sa do krvi uvoľní allicín, mangán a vitamíny skupiny B. Potom organizmus dostane vysokú dávku protizápalových látok, ktoré si poradia s voľnými radikálmi. Už po 6 hodinách sa zníži tlak, obličky začnú lepšie fungovať a spálime viac tuku.
Po 7 hodinách sa v tele aktivujú protilátky, ktoré ochránia telo pred baktériami. Po 10 hodinách dôjde k okysličeniu buniek vďaka štedrej dávke minerálov so zlúčenín síry. Spomalí sa aj proces starnutia.
Po 24 hodinách budú skvele pracovať aj črevá, krvný tlak sa stabilizuje a vy budete mať viac energie a menej zlého cholesterolu.
Túto kúru si doprajte iba 1x za mesiac. Strúčik pečeného cesnaku si ale môžete dopriať ako ingredienciu k obľúbeným jedlám.
Zdieľajte tento článok a podelte sa s ním na Facebooku.
Leave a Reply