Teraz sa dostaneme k pravde o hubách, konkrétne šampiňónoch!

Šampiňóny sú veľmi vyhľadávaným tovarom, ale len málokto vie, ako ich pripraviť tak, aby si po príchode na tanier zachovali čo najviac živín. Poďme sa teda pozrieť na to, ako pripraviť hubovú pochúťku, ktorá nielen dobre chutí, ale má aj veľkú výživovú hodnotu.

Ako dlho varíte šampiňóny?

To závisí od stavu húb, či chcete pripraviť čerstvú alebo mrazenú verziu. Ak ich chcete variť čerstvé, vložte ich do hrnca s vriacou vodou na 7 minút, ale v hrnci ich varte len 5 minút, aby si zachovali živiny. Ak ich varíte v parnom hrnci, stačí 10 minút.

Mrazené huby treba najprv rozmraziť, potom umyť a vložiť na 3 minúty do vriacej vody.

Výhody šampiňónov

Varené šampiňóny sú skvelým prostriedkom na zmiernenie zápchy a reguláciu trávenia. Škrob v hubách je skvelým zdrojom živín pre prospešné črevné baktérie, ktoré pomáhajú udržiavať zdravé črevá.

Vedci z Pensylvánskej univerzity zistili, že huby obsahujú 12-krát viac antioxidantu L-Ergothioneinu ako pšeničné klíčky alebo kuracia pečeň. To znamená, že huby sú jednou z najlepších potravín na posilnenie imunity.

A univerzita Hanyang v Južnej Kórei zistila, že konzumácia húb znižuje riziko rakoviny prsníka a rakoviny prostaty. Odborníci tvrdia, že huby sú rovnako účinné ako zelený čaj bohatý na antioxidanty.

Čo si myslíte vy?

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*