Teta priniesla na oslavu banánové dezertíky. Všetci sa hádali o posledný kúsok!

Moja teta ich robí na každú párty a bez ohľadu na to, koľko kusov prinesie, vždy sa vráti len so špáradlami. Banánové jednohubky sú perfektným nápadom na rýchly nepečený dezert, ktorý si zamilujú všetky generácie.

Je sladký, banánovo-čokoládový a jednoducho výborný. Príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne aj dieťa. Stačí pár jednoduchých ingrediencií a obyčajné špáradlá na to, aby ste svojich blízkych prekvapili nezvyčajným občerstvením.

Najlepšie je vybrať banány, ktoré ešte nemajú fľaky a nie sú príliš mäkké, aby sa pri nalepení na špáradlo nerozpadli.


Ingrediencie:

  • 200 g tmavej čokolády
  • maslo podľa potreby
  • okrúhle piškóty
  • banány
  • strúhaný kokos na posypanie

Spôsob prípravy:

  1. Do hrnca pridáme maslo a čokoládu nalámanú na kúsky. Všetko roztopíme, kým nevznikne jednotná hmota.
  2. Banány ošúpeme a nakrájame na kúsky hrubé asi 2-3 cm. Mali by byť dostatočne husté, aby bola výrazná chuť, no zároveň by sa mali zmestiť na špáradlo spolu s piškótami.
  3. Plech vystelieme alobalom alebo papierom na pečenie. Piškótu položíme na špáradlo plochou stranou nadol. Potom pridáme z vrchu banán a opäť prikryjeme piškótou.
  4. Namáčame v čokoláde a polejeme, aby pokryla celý banán. Posypeme strúhaným kokosom a odložíme, aby čokoláda stuhla.
  5. Banánové dezertíky sú teraz pripravené na konzumáciu. Úprimne vás však upozorňujem, že len pri jednom kúsku to rozhodne neskončí.

Vychutnajte si ich!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*