Tieto arašidové tyčinky sú dôkazom, že aj rýchly dezert môže byť dokonalý – sladké, chrumkavé a hotové za pár minút!

  • Tieto arašidové tyčinky z bielej čokolády sú rýchlym a neodolateľným nepečeným dezertom.


Ingrediencie:

  • 400 g pražených solených arašidov
  • 100 g sušených marhúľ
  • 160 g medu (asi 6 polievkových lyžíc)
  • 50 g hrozienok
  • 120 g mliečnej čokolády
  • 200 g bielej čokolády
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 30 g mliečnej čokolády (na ozdobu)
  • pekáč 20×20 cm

Príprava:

Tieto arašidové tyčinky, chrumkavé, sladké a slané a ľahko sa pripravujú, budú obľúbeným občerstvením pre každú príležitosť. Skvele sa hodia ku káve a ešte lepšie sú ako „to-go“ sladkosť. Vyrábajú sa bez pečenia a rýchlo miznú z plechu.

Tip:
Pre čistejšie hrany a rovnejšie tyčinky použite ostrý nôž, ktorý ste predtým mierne nahriali v teplej vode.

  • Sušené marhule nakrájame na malé kúsky. Zmiešajte arašidy, marhule a hrozienka vo veľkej miske. Pridajte med a zmes dobre premiešajte.
  • Roztopíme 120 g mliečnej čokolády a vlejeme do zmesi. Zmiešajte všetky ingrediencie, kým sa úplne nespoja. Formu vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne utlačíme.
  • Bielu čokoládu rozpustíme s rastlinným olejom a nalejeme na zmes vo forme. Zvyšných 30 g mliečnej čokolády rozpustíme a na bielej čokoláde urobíme vzory.
  • Necháme v chladničke aspoň 2 hodiny stuhnúť. Vyberte z formy a nakrájajte na tyčinky požadovanej veľkosti.

Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*