
- Tieto arašidové tyčinky z bielej čokolády sú rýchlym a neodolateľným nepečeným dezertom.

Ingrediencie:
- 400 g pražených solených arašidov
- 100 g sušených marhúľ
- 160 g medu (asi 6 polievkových lyžíc)
- 50 g hrozienok
- 120 g mliečnej čokolády
- 200 g bielej čokolády
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 30 g mliečnej čokolády (na ozdobu)
- pekáč 20×20 cm
Príprava:
Tieto arašidové tyčinky, chrumkavé, sladké a slané a ľahko sa pripravujú, budú obľúbeným občerstvením pre každú príležitosť. Skvele sa hodia ku káve a ešte lepšie sú ako „to-go“ sladkosť. Vyrábajú sa bez pečenia a rýchlo miznú z plechu.
Tip:
Pre čistejšie hrany a rovnejšie tyčinky použite ostrý nôž, ktorý ste predtým mierne nahriali v teplej vode.
- Sušené marhule nakrájame na malé kúsky. Zmiešajte arašidy, marhule a hrozienka vo veľkej miske. Pridajte med a zmes dobre premiešajte.
- Roztopíme 120 g mliečnej čokolády a vlejeme do zmesi. Zmiešajte všetky ingrediencie, kým sa úplne nespoja. Formu vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne utlačíme.
- Bielu čokoládu rozpustíme s rastlinným olejom a nalejeme na zmes vo forme. Zvyšných 30 g mliečnej čokolády rozpustíme a na bielej čokoláde urobíme vzory.
- Necháme v chladničke aspoň 2 hodiny stuhnúť. Vyberte z formy a nakrájajte na tyčinky požadovanej veľkosti.
Leave a Reply