

Ingrediencie:
Na cesto:
- 2 vajcia
- 4 lyžice cukru
- 1 lyžička soli
- 300 ml mlieka (vlažné)
- 1 vrecúško suchého droždia
- 550 g múky (typ 400)
- 70 ml oleja
Na plnenie a poťahovanie:
- Nutella
- 1 vajce (na obaľovanie)
- Sezamové semienka (voliteľné, na posypanie)

Príprava:
Tieto sladké kaiserky s Nutellou sú skvelou kombináciou domácej jednoduchosti a neodolateľnej chuti. Urobte ich raz a stanú sa pravidelným hosťom na vašom stole – pretože keď zavoňajú z rúry, každý si automaticky sadne k stolu.
Tip: Ak máte radi extra chuť, môžete do cesta pridať trochu nastrúhanej citrónovej kôry alebo vanilkového cukru. Sú výborné aj na druhý deň.
- Vajcia vyšľaháme s cukrom a soľou. Pridáme vlažné mlieko a droždie, premiešame a necháme 5–10 minút vykysnúť kvások.
- Postupne pridávame múku a olej, potom vymiesime mäkké, elastické cesto. Prikryjeme a necháme kysnúť asi 45 minút. Keď cesto vykysne, rozdeľte ho na rovnaké guľky (približne 20 kusov).
- Každú guľku oddelíme, do stredu dáme lyžičku nutely a vytvarujeme guľu – okraje dobre uzavrieme, aby plnka nevytiekla. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme a necháme ešte 15 minút odpočívať.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút, do zlatista.
Leave a Reply