Vajcia sú jednou z najčastejšie používaných surovín, sú potrebné na prípravu mnohých jedál. Či už ide o slávnostný obed alebo tradičnú večeru, vajíčka sú neodmysliteľným doplnkom.
Nižšie uvádzame recept na mäso, na ktoré prirodzene používame vajcia, len trochu inak ako doteraz.
Ingrediencie:
- 500 gramov hovädzieho mäsa
- 1 lyžička sójovej omáčky
- 5 vajec
- 300 gramov strúhanky
- 1 polievková lyžica horčice
- 2 polievkové lyžice majonézy
- 1 zväzok kôpru
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 polievkové lyžice hl.múky
- 1 lyžica kyslej smotany
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 300 ml slnečnicového oleja
- soľ, korenie
Príprava:
1. Uvaríme 4 vajcia.
2. Vo veľkej mise zmiešame mleté mäso s nasekaným cesnakom a sójovou omáčkou.
3. Pridajte nasekaný kôpor, soľ a korenie podľa chuti.
4. Mleté mäso rozdelíme na 4 časti. Zo všetkého vytvarujeme rovnú hmotu, do stredu dáme uvarené vajíčko.
5. Zostávajúce jedno vajce rozšľaháme a fašírky obalíme najskôr v múke, potom vo vajci a potom v strúhanke.
6. Na rozpálenom oleji opečieme do zlatista, potom scedíme a položíme na plech vystlaný papierovými utierkami. Vložte plech do rúry predhriatej na 175 stupňov na 10-15 minút.
7. Pripravte omáčku. Zmiešajte horčicu, majonézu a citrónovú šťavu. Keď fašírky trochu vychladnú, ponoríme ich do tejto omáčky.
Leave a Reply