![](https://babickinerady.sk/wp-content/uploads/2022/09/ujramelegitett-etel.jpg)
Nie vždy dokážeme presne vypočítať, koľko jedla treba uvariť, aby sme ho mohli zjesť naraz. Niekedy je to dobré, pretože sme radi, že máme dostatok potravín na ďalší deň, ale niekedy je to zlé, pretože niektoré potraviny by sa nemali ohrievať. Pozrime sa, ktoré potraviny je lepšie na druhý deň neohrievať!
- 1.Zemiaky
Zemiaky by sa mali konzumovať vždy čerstvé a nemali by sa ohrievať, pretože môžu byť veľmi škodlivé. Pripravte si len toľko, koľko dokážete zjesť naraz.
- 2.Ryža
Štúdie ukázali, že v ryži skladovanej pri izbovej teplote sa vyvíjajú mikróby, ktoré sú odolné voči zahrievaniu. Nasledujúci deň ryžu nejedzte.
- 3.Vajcia
Varené alebo vyprážané vajcia by sa mali zjesť v ten istý deň, pretože na druhý deň môžu zmeniť svoju vôňu a chuť a dokonca spôsobiť tráviace ťažkosti.
- 4.Kurča
Ohrievanie mení zloženie bielkovín v kuracom mäse a sťažuje jeho trávenie. Na druhý deň ho jedzte studené alebo len vlažné, nie varené.
- 5.Hríby
Neohrievajte, pretože sa tým zmení chuť a môže to spôsobiť nadúvanie alebo žalúdočné ťažkosti.
- 6.Celer
Dusičnany v ňom sa pri opätovnom zahriatí môžu premeniť na dusitany. Zeler z polievky vyberte, polievku zohrejte a potom zeleninu vložte späť.
- 7.Repka
Nikdy ju neohrievajte, pretože to môže byť veľmi škodlivé.
- 8.Špenát
Jedzte ihneď po uvarení, pretože po ohriatí obsahuje škodlivé dusitany. Najlepšie sa konzumuje surový, zmiešaný v šalátoch.
- 9.Cvikla
Jedzte surovú, inak môžete mať problém s dusitanmi.
- 10. Šalát
Hoci je najlepšie jesť ho surový, ak ho používate do polievky, neohrievajte ho.
Ak sa Vám tento článok páčil, zdieľajte ho aj s ostanými na Facebooku.
Leave a Reply