Tieto syrové zvitky budú výborným riešením na večeru, raňajky alebo ako predjedlo!

 Ingrediencie:

  • 1 kg hl.múky
  • 600 ml vody
  • 40 g čerstvého droždia alebo 10 g sušeného droždia
  • 1 lyžica cukru
  • 2 polievkové lyžice soli
  • 100 ml oleja
  • 500 g malého syra
  • 100 g zmäknutého masla
  • 2 žĺtky
  • sezam, semienka na posypanie

Príprava:

  1. Do teplej vody pridajte cukor a droždie a premiešajte metličkou. Pridajte pol odmerky múky a znova premiešajte, pridajte ešte trochu múky, soľ a takmer všetok olej, potom všetko dobre premiešajte.
  2. Postupne pridávame zvyšok múky a vymiesime hladké cesto a necháme asi hodinu odstáť. Vzniknuté cesto trochu prehnetieme a rozdelíme na dve časti, ak chceme väčšie zvitky. Ak chceme menšie, ako sú malé rožky alebo maškrty, tak cesto rozdelíme na 4 časti.
  3. Syr rozdeľte na dve časti. Ak je syr mäkký, nič nepridávajte a ak je tvrdý, môžete pridať trochu smotany a premiešať. Syr vyšľaháme so zmäknutým margarínom a ak nie je slaný, pridáme soľ, potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi približne 70 cm x 40 cm.
  4. Potrieme polovicou odmerky syra alebo štvrtinou, ak ste cesto rozdelili na niekoľko častí. Vrch neroztierame až na koniec, necháme 1 cm bez syra a pokropíme vodou, aby sa cesto pri vaľkaní lepilo. Širšiu stranu zvinieme, rolku trochu stlačíme rukami a potom nakrájame na požadovanú hrúbku.
  5. Nakrájajte trochu širšie, aby zvitky mohli stáť, a potom ich vložte do vymasteného plechu. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme semienkami podľa želania. Necháme postáť na teplom mieste, kým je rúra vyhriata na 220 stupňov.
  6. Pečieme asi 20 minút, podľa rúry. Keď zhnednú, navrchu dostanú svetlohnedú farbu, sú hotové. Potom každý jemne potrieme olejom a vyberieme z plechu.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite tento super recept zdieľať.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*