Prísady:
- 4 vajcia
- 100 g polohr.múky
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 80 g cukru
- 1 balenie kávového prášku 3 v 1 alebo 1 čajová lyžička Nescafé
- 1 štipka soli
*
Na krém:
- 700 ml mlieka
- 2 balíčky pudingového prášku s príchuťou tiramisu
- 4 polievkové lyžice cukru
- 250 g mascarpone
- 300 ml šľahačky
- 1 balenie smotany na šľahanie
- 1 čajová lyžička Nescafé
*
Ďalej:
- 15 detských sušienok
- 2 dl mlieka
- 1 čajová lyžička Nescafé 50-100 ml smotany na šľahanie
* - 50 ml smotany
- nesladený kakaový prášok
Príprava:
- Mlieko s pudingovým práškom, cukrom a Nescafé varte, kým nezhustne. Odstavte z ohňa, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
- Na piškótový koláč oddeľte vajcia a bielky vyšľahajte so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Postupne pridajte žĺtky, potom najprv prášok do pečiva zmiešaný s múkou, potom kávu 3 v 1 a jemne premiešajte.
- Zmes rozotrite do formy s rozmermi 25 × 35 cm vystlanej papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 175 °C, kým nie je hotová. Piškótový koláč nechajte vychladnúť na mriežke.
- Vychladnutý puding zmiešajte s mascarpone do hladka. Smotanu na šľahanie vyšľahajte s prípravkom na šľahanie do tuha a vyšľahajte s mascarpone pudingom do krémovej konzistencie.
- Základ piškótovej torty položte na tácku a okolo nej umiestnite nastaviteľnú tortovú formu (alebo ju vložte späť do formy), potom rovnomerne rozotrite krém na piškótu. Uložíme do chladničky na 1 hodinu.
- Zjemnite mlieko a rozpustite v ňom Nescafe. V mlieku s kávou rozmiešajte detskú piškótu a na krém poukladajte plátky podľa vlastnej fantázie.
- V závislosti od dekorácie vyšľahajte 50-100 ml krému a ozdobte ním detské piškóty. Vrch posypte kakaovým práškom.
Leave a Reply