Ingrediencie:
- 4 žĺtky
- 200 gramov cukru
- 5 lyžíc studenej kávy
- 100 gramov mletých vlašských orechov
- 5 lyžíc polohr.múky
- 3 polievkové lyžice oleja
- 1 prášok do pečiva
- 5 bielkov
Ingrediencie na prvú náplň:
- 400 ml mlieka
- 5 lyžíc hl.múky
- 2 žĺtky
Ingrediencie na druhú náplň:
- 250 g masla
- 10 lyžíc cukru
- 100 g čokolády na varenie
- 1 rumový extrakt
Príprava:
- Oddeľte bielky od žĺtkov. Vyšľaháme bielka a odložíme bokom. Do väčšej misky oddeľte 3 žĺtky a 4 žĺtky si nechajte na neskôr. K žĺtkom pridáme cukor, múku, olej a vychladnutú kávu a potom vyšľaháme. Pridajte vlašské orechy s práškom do pečiva a keď to máte všetko premiešané, pridajte sneh z bielkov, z ktorých ste vyšľahali tuhú zmes. Pečieme 20 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
- Plnku urobíme tak, že žĺtky s múkou uvaríme v 400 ml mlieka ako pri príprave pudingu. Odložte bokom.
- Do druhej plnky vyšľaháme maslo a cukor, potom pridáme rozpustenú čokoládu a rumový extrakt.
- Plnky navrstvíme na seba a posypeme vlašskými orechmi.
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply