TORTA plná orieškov a šťavnatej plnky. Je taká jedinečná a chutná, že jej nikto neodolá.

Ingrediencie:

  • 4 žĺtky
  • 200 gramov cukru
  • 5 lyžíc studenej kávy
  • 100 gramov mletých vlašských orechov
  • 5 lyžíc polohr.múky
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 5 bielkov

Ingrediencie na prvú náplň:

  • 400 ml mlieka
  • 5 lyžíc hl.múky
  • 2 žĺtky

Ingrediencie na druhú náplň:

  • 250 g masla
  • 10 lyžíc cukru
  • 100 g čokolády na varenie
  • 1 rumový extrakt

Príprava:

  1. Oddeľte bielky od žĺtkov. Vyšľaháme bielka a odložíme bokom. Do väčšej misky oddeľte 3 žĺtky a 4 žĺtky si nechajte na neskôr. K žĺtkom pridáme cukor, múku, olej a vychladnutú kávu a potom vyšľaháme. Pridajte vlašské orechy s práškom do pečiva a keď to máte všetko premiešané, pridajte sneh z bielkov, z ktorých ste vyšľahali tuhú zmes. Pečieme 20 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
  2. Plnku urobíme tak, že žĺtky s múkou uvaríme v 400 ml mlieka ako pri príprave pudingu. Odložte bokom.
  3. Do druhej plnky vyšľaháme maslo a cukor, potom pridáme rozpustenú čokoládu a rumový extrakt.
  4. Plnky navrstvíme na seba a posypeme vlašskými orechmi.

Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite recept zdieľať aj so svojimi priateľmi.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*