Ingrediencie:
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 kg kuracích stehien zbavených kože a paličiek
- Soľ a korenie, podľa chuti
- 4 šálky zaváranej omáčky Alfredo
- 3 šálky kuracieho vývaru
- 1 šálka nakrájaných sušených paradajok, scedených
- 1 šálka čerstvo nastrúhaného parmezánu
- 1/2 lyžičky drvených vločiek červenej papriky
- 1 šálka toskánskeho kelu, nakrájaného na tenké plátky
- Čerstvá bazalka, na ozdobu
Postup:
- V liatinovej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni.
- Kuracie mäso osoľte a okoreňte, pridajte kurča na panvicu a opekajte do zlatista z oboch strán, asi 3 minúty z každej strany.
- Vložte kurča do hrnca a pridajte omáčku Alfredo, kurací vývar, sušené paradajky, parmezán a vločky červenej papriky. Prikryjeme a varíme pri vysokej teplote 3 až 4 hodiny.
- Primiešame kel, prikryjeme a varíme ďalších 10 minút. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte s vašimi obľúbenými cestovinami alebo s miešaným zeleným šalátom.
Leave a Reply