TOTO je najčastejšia potravinová alergia!

Každý si kladie otázku, či má potravinovú alergiu, ale ako časté sú tieto druhy alergií v populácii? Vyskytujú sa približne u jednej osoby z 27 alebo 3,6 % z celkovej populácie.

Výskumníci z Brigham and Women’s Hospital v Bostone pod vedením Dr. Li Chu, ktorý publikoval v Journal of Allergy and Clinical Immunology, analyzovali elektronické lekárske záznamy pre viac ako 2,7 milióna pacientov, z ktorých približne 97 500 malo jednu alebo viac zistených potravinových alergií. alebo potravinovej intolerancie.

Výskum potvrdzuje, že potravinové alergie v priebehu času narastajú, pričom ukazujú, že ženy (4,2 % populácie) sú postihnuté viac ako muži (2,9 %). Najčastejšia alergia sa týka mäkkýšov (takmer 1 % populácie), nasledujú ovocie-zelenina (0,7 %), mliečne výrobky (0,5 %) a arašidy (tiež 0,5 %).

Fyzické alergické reakcie zahŕňajú žihľavku, anafylaxiu, dýchavičnosť, svrbenie, opuch atď. Štúdia poukazuje aj na to, že je veľký nedostatok alergológov/imunológov, ktorí vedia posúdiť prípadné alergie a usmerniť liečbu pacientov.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*