Toto je najliečivejšia obilnina: Lieči všetko, od cukrovky až po zvýšený cholesterol!

Stačí zjesť len jednu porciu denne. Viete, že ovsené otruby majú neskutočne pozitívny vplyv na ľudský organizmus. Ak tam ešte nie sú, musíte ich čo najskôr zaradiť do jedálnička. Existuje veľa dôvodov a toto sú niektoré z nich.

Ovos je veľmi výživná obilnina, v našom jedálničku často zanedbávaná a podceňovaná.  Prečo by sme ho mali konzumovať častejšie? Vláknina zohráva dôležitú úlohu pri správnom fungovaní nášho tela a málokto z nás ju prijíma v dostatočnom množstve.

Aby ste pocítili určité zlepšenie, je potrebné ho pravidelne konzumovať. Je veľmi zdravý a plný liečivých látok, no zázrak zo dňa na deň neurobí.

Ako ovplyvňuje telo:

Zabraňuje zápche, ale pomáhajú aj pri dlhotrvajúcej zápche. Jedzte každé ráno jednu porciu a určite pocítite úľavu.

1. Znižuje hladinu zlého cholesterolu

Výskum ukázal, že rozpustná vláknina nachádzajúca sa v ovsených otrubách ovplyvňuje zníženie hladiny zlého cholesterolu. Keď sú v črevách, nejakým spôsobom sa naviažu na cholesterol a zabránia tak jeho vstrebávaniu do krvného obehu.

2. Znižuje riziko cukrovky

Ovsené otruby spomaľujú trávenie sacharidov, čím znižujú rýchlosť, ktorou sa cukor dostáva do krvného obehu. Telo tak má viac času vysporiadať sa s prebytočným cukrom.

Tiež sa verí, že zvyšujú citlivosť na inzulín, čo priamo ovplyvňuje odstránenie prebytočného cukru z krvi. Takto sú dôležitým faktorom, ktorý znižuje riziko cukrovky.

3. Zlepšuje imunitný systém

Beta glukán, ktorý je súčasťou rozpustnej vlákniny v ovsených otrubách, stimuluje imunitný systém a bojuje proti nežiaducim baktériám a plesniam v tráviacom systéme. Ovplyvňujú tak zdravie a odolnosť organizmu ako celku.

Jasné známky toho, že cukor ničí vaše telo: Toto sú tiché príznaky cukrovky, ktoré nesmiete ignorovať!

4. Predpokladá sa, že znižuje riziko rakoviny prsníka u žien

Výskum ukázal, že ženy, ktoré konzumujú aspoň 13 g vlákniny z celých zŕn, znižujú riziko rakoviny prsníka o 41 %, na rozdiel od tých, ktoré konzumujú 4 g vlákniny alebo menej.

5. Pomáhajú pri chudnutí

Zrýchľujú metabolizmus, stimulujú črevá a majú málo kalórií, takže sú skvelé, keď sa chcete zbaviť nadbytočných kilogramov.

Ako sa ovsené otruby používajú vo výžive

Použitie ovsených otrúb je veľmi jednoduché. Stačí ich zmiešať s jogurtom, mliekom, kefírom alebo pomarančovým džúsom a jedlo je hotové.

Zdieľajte tento článok aj so svojimi priateľmi.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*