TOTO OVOCIE JE PODĽA KARDIOLÓGOV NAJHORŠIE PRE SRDCE: Všetci sme si mysleli, že je zdravé, no mýlili sme sa!

Približne každých 43 sekúnd niekto dostane infarkt. Vzniká vtedy, keď sa výrazne zníži alebo úplne zastaví prietok krvi, ktorá privádza kyslík do srdcového svalu.

Tepny, ktoré zásobujú srdce krvou, sa môžu vplyvom nahromadeného tuku pomaly zužovať, a preto má výživa zásadný význam. Ovocie je dobré pre celkovú imunitu, pretože je bohaté na vitamíny a rastlinnú vlákninu.

Niektoré druhy ovocia však prechádzajú procesmi, ktoré im odoberajú zásadné výhody. Je dôležité poznamenať, že sušené ovocie je mimoriadne výživné.

Jeden kúsok sušeného ovocia obsahuje približne rovnaké množstvo živín ako čerstvé ovocie, no koncentrované v oveľa menšej forme. Výskumy ukazujú, že konzumácia hrozienok môže znížiť krvný tlak, zlepšiť kontrolu hladiny cukru v krvi, znížiť hladinu cholesterolu a poskytnúť pocit sýtosti.

Britskí lekári varujú, že sušené ovocie by sa malo konzumovať s hlavným jedlom, nie ako desiata. Má však tiež vysoký obsah cukru a kalórií a pri nadmernej konzumácii môže spôsobiť problémy.

Aby bolo niektoré sušené ovocie ešte sladšie a atraktívnejšie, často sa pred sušením obaľuje cukrom alebo sirupom. Sušené ovocie s pridaným cukrom sa nazýva aj kandizované ovocie a pocukrovať možno všetky druhy ovocia.

Často sa napríklad mýlime, že jablká sú zdravé a keď ich pocukrujeme, hoci je dokázané, že pridaný cukor má škodlivý vplyv na zdravie, zvyšuje riziko obezity, srdcových chorôb a dokonca aj rakoviny.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*