Toto si zamiluje každý: Dokonalé Nutella kocky!

Zloženie:
Na piškótový koláč:
  • 8 vajec.
  • 16 dkg polohrubej múky
  • 4 dkg kakaového prášku
  • 18 dkg cukru
  • 4 polievkové lyžice teplej vody
  • polievková lyžica oleja
Na krém:
  • 3 balíčky pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
  • 1 l mlieka
  • 6 polievkových lyžíc cukru alebo podľa chuti
  • 25 dkg masla/margarínu
  • 4 polievkové lyžice Nutelly
Na vrch:
  • niečo na ozdobu podľa vášho vkusu a výberu 🙂
Príprava:
  1. Na piškótový koláč oddeľte vajcia. Bielka vyšľahajte so štipkou soli. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, potom postupne pridajte teplú vodu a olej. Potom preosejte múku zmiešanú s práškom do pečiva, dobre premiešajte a opatrne vmiešajte vyšľahané bielky.
  2. Rozložte ho do formy s rozmermi 25 x 35 cm vystlanej papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre pri 175 °C do zlatista.
  3. Piškótový koláč nechajte vychladnúť na mriežke.
  4. Na krém pripravte puding z mlieka a cukru. Odstavte z ohňa a prikryte potravinárskou fóliou, aby vychladol.
  5. Maslo alebo margarín vyšľahajte do nadýchanej peny a potom ho zmiešajte s vychladnutým pudingom do krémovej konzistencie. Keď je hmota homogénna, pridajte 4 lyžice Nutelly a ešte viac premiešajte.
  6. Piškótový koláč rozrežte na dva pláty. Na spodný plát rozotrite 2/3 krému, položte naň druhý plát a zvyšný krém uhlaďte na vrch. Pokvapkajte tortovou polevou alebo čo máte radi. Do podávania uložte do chladničky.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*