Touto smotanou zalievam len huby. Chutia ako od babičky!

V lesoch je húb dostatok, na stánkoch ich je tiež dosť. Tradičným, no stále veľmi obľúbeným spôsobom je dusenie húb na smotane. Ale ktorá z nich bude lepšia? 18 percent alebo mastnejsia smotana?

Aromatické huby a krémová smotana sú perfektná dvojica. Toto jedlo môže byť samostatné občerstvenie, stačí ho podávať s chlebom. Keď zase do takejto omáčky pridáte mäso, zemiaky alebo cestoviny, budete mať chutnú večeru.

Rozhoduje percento

Väčšina húb je vhodná na dusenie na smotane. A aký typ však bude najvhodnejší?

Najčastejšie sa na huby používa kyslá smotana s obsahom tuku okolo 18 percent, je jemne kyslá a zvýrazňuje hlbokú chuť húb. Nie je veľmi výrazná a je mierne osviežujúca.

Keď je dôležitá konzistencia

Kedy je lepšie zvoliť sladkú smotanu? Má oveľa viac tuku, 30 alebo 36 percent. Jedlám dodáva zamatovejšiu textúru a jemnejšiu chuť. Omáčka s touto smotanou je dokonale krémová a huby sú v nej “jemné”.

Všetko teda závisí od našich chuťových preferencií. Dôležité je huby dlho nedusiť na smotane, sladkej aj kyslej. Do takýchto jedál sa výborne hodí kôpor alebo petržlen.

Ak vás príspevok zaujal, zdieľajte ho aj so svojou rodinou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*