
Vôňa jablkovej štrúdle, chuť detstva a chrumkavý posyp ako od starej mamy. Tento recept je jednoduchý, úžasne voňavý a zakaždým mizne zo stola ako prvý!
📝 Ingrediencie:
Cesto:
-
300 g polohrubej múky
-
150 g masla
-
1 PL práškového cukru
-
1 vajce
-
1 ČL prášku do pečiva
-
štipka soli
-
2 – 3 PL studenej vody
Plnka:
-
1 kg nastrúhaných jabĺk
-
2 PL cukru (alebo podľa chuti)
-
1 ČL škorice
-
1 balíček vanilkového cukru
-
1 PL strúhanky
Posyp:
-
3 PL detskej krupice
-
1 PL práškového cukru
-
1 PL masla (roztopeného)
👩🍳 Postup:
-
Zo surovín vypracujte hladké cesto, rozdeľte na dve časti a jednu vyvaľkajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto nasypte strúhanku, navrstvite nastrúhané a dochutené jablká.
-
Prikryte druhým plátom cesta. Posypte zmesou z krupice, cukru a roztopeného masla.
-
Pečte pri 180 °C asi 35–40 minút dozlatista.
Uložte si recept a podeľte sa s kamarátkami – takéto koláče spájajú generácie! 👩🍳💛
Leave a Reply