Tradičný vanilkový krém s rumom – recept s chuťou nostalgie a lásky našich babičiek!

Dokážete si vôbec predstaviť luxusnú domácu tortu či dezert bez naozaj lahodného krému? Určite nie. Chuť by nikdy nebola tak dokonalá, ako v maškrtách, v ktorých taký krém je.

Preto Vám dnes ukážeme presne jeden taký krém našich babičiek, po ktorom sa každý môže utĺcť. Neváhajte ani sekundu a vyšperkujte domáci múčnik týmto lahodným krémom ešte dnes.

INGREDIENCIE:

  • 350 g masla
  • 2 žĺtky
  • 300 g cukru
  • 200 ml mlieka
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička rumu

POSTUP:

  1. Nalejte mlieko do hrnca a pridajte rozšľahaný žĺtok, pridajte cukor a vanilkový cukor a začnite variť na pomalom ohni.
    Za neustáleho miešania varíme asi 3 minúty. Odstavte z plameňa a prekryte alobalom.
  2. Nechajte vychladnúť. Do studenej zmesi pridajte maslo izbovej teploty. Nakoniec pridajte rum a vymiešajte hladký krém.

Zdieľajte aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*