Transylvánsky všeliek! Chráni pečeň, predlžuje život a tiež buduje svaly!

V minulosti bol väčšinou hlavným jedlom chudobných obyvateľov Sedmohradska, no dnes ho s radosťou pripravujú bohatí aj chudobní, keďže je nielen výživné, ale aj mimoriadne zdravé.

Národný poklad Transylvánie, puliska je nielen lahodná, ale má mimoriadny vplyv na naše telo!

Kukuričná múka je mimoriadne bohatá na nasledujúce vitamíny a minerály:

  • vitamín B
  • vitamín E
  • fosfor
  • horčík
  • zinok
  • draslík
  • okrem nich obsahuje aj veľa nasýtených mastných kyselín a vlákniny

Chráni zdravie žalúdka a pečene

Kukuričné ​​zrná používané ako surovina pre pulisku obsahujú kyselinu aracovú a palmitovú, ktoré sú veľmi dôležité pre zdravú funkciu žalúdka. Ľahko sa vstrebávajú v črevnom trakte a odtiaľ prechádzajú do krvného obehu, čím sa zbavujú toxických látok.

Kyseliny v puliske dokážu neutralizovať 57 druhov toxínov. Puliska má silný detoxikačný účinok, napomáha činnosti pečene a znižuje riziko vzniku ochorení pečene. Jedzte pulisko namiesto chleba, pretože má upokojujúci účinok na žalúdok a znižuje kyslosť.

Predlžuje životnosť

Podľa výskumov sa zistilo, že každodenná konzumácia pulisky môže znížiť nervové poruchy spôsobené poruchami štítnej žľazy až o 60%. Reguluje hladinu cukru a cholesterolu v krvi, preto sa jeho konzumácia vrelo odporúča diabetikom.

Puliska tiež znižuje riziko aterosklerózy a srdcového infarktu.

Buduje svalstvo

Podľa kolumbijského výskumu zohrávajú kyseliny nachádzajúce sa v kukurici dôležitú úlohu aj pri posilňovaní svalových vlákien. Ekvádorské deti sa môžu pochváliť najlepšími športovými výkonmi na svete a v ich jedálničku pravidelne nechýba puliska.

Jedlá z kukuričnej múky znižujú menštruačné problémy, ale odporúčajú sa aj pri obličkových kameňoch a hepatitíde. Na základe výskumu sa zistilo, že puliska zvyšuje aktivitu vaječníkov u žien nad 65 rokov o 9%.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*