Trojfarebné vanilkovo-čokoládové rezy s luxusnou chuťou pripravené za 20 minút!

Môže sa zdať, že tento dezert je na prípravu veľmi náročný. Nie je to však pravda. Práve naopak. Samotná príprava, nepočítame pečenie a chladenie, netrvá ani 20 minút. Skúsené gazdinky dobre vedia, že tieto dezerty majú jednu veľkú výhodu. Vo fáze chladenia vždy totiž ušetríte veľa času, ktorý môžete venovať rodine, alebo iné ďalšie práce.

Vanilkovo-čokoládové rezy si zamilujú hlavne Vaše deti. Na pultoch obchodu nezoženiete žiadnu lahodnejšia pochúťku, pre Vaše ratolesti.

CESTO

3 vajcia
4 lyžice cukru
4 lyžice oleja
4 lyžice hladkej múky
1/2 lyžičky prášku do pečenia

BIELY KRÉM

3 vajcia
150 g cukru
1 malý Cremosso jogurt (nahradíte akýmkoľvek smotanovým jogurtom)
1 vanilkový dezert Danette (opäť nahradíte akýmkoľvek vanilkovým pudingom)
150 g bielej čokolády
300 ml smotany
30 g želatíny
200 ml vody

TMAVÝ KRÉM

3 vajcia
150 g cukru
1 malý Cremosso jogurt (nahradíte akýmkoľvek smotanovým jogurtom)
1 čokoládový dezert Danette (nahradíte akýmkoľvek čokoládovým pudingom)
150 g tmavej čokolády
300 ml smotany
30 g želatíny
200 ml vody

POLEVA

Celá mliečna čokoláda
Celá biela čokoláda

POSTUP

1) Vyšľahajte si z bielkov tuhý sneh. Potom vyšľahajte cukor so žĺtkami. Pridajte zvyšné suroviny a vyšľahajte cesto, do ktorého nakoniec opatrne primiešate sneh. Dajte cesto na plech vyložený papierom na pečenie. Ešte než papier umiestnite, celú formu vysteľte potravinárskou fóliou cez okraje. Bude sa Vám potom lepšie s dezertom manipulovať. Pečte podľa skúseností s rúrou a skúšajte špajdľou.

2)Hotovú tortu nechajte vychladiť.

3) Teraz pripravíme svetlý krém. Želatínu rozpustíme v 200 ml studenej vody. Vyšľaháme smotanu. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Potom spojíme jogurt Cremosso, vanilkový dezert Danette, bielu čokoládu, rozpustenú vo vodnom kúpeli. Premiešame a pridáme vyšľahanú smotanu a nakoniec opatrne sneh. Nakoniec pridajte do želatíny 2-3 lyžice krému, dobre premiešajte a pridajte zvyšok krému.

4) Krém ihneď navrstvite na korpus a preložte potravinárskou fóliou.

5) Dajte chladiť do chladničky a pripravte tmavý krém rovnakým spôsobom.

6) Čiže želatínu rozpustite v 200 ml studenej vody. Vyšľaháme smotanu. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Potom spojíme jogurt Cremosso, čokoládový dezert Danette, tmavú čokoládu, rozpustenú vo vodnom kúpeli. Premiešame a pridáme vyšľahanú smotanu a nakoniec opatrne sneh. Nakoniec pridajte do želatíny 2-3 lyžice krému, dobre premiešajte a pridajte zvyšok krému.

7) Vytiahnite dezert z chladničky a na svetlú vrstvu dajte tmavý krém. Hezky uhlaďte. V tejto fáze nechajte tortu 5 hodín chladiť. Až potom urobte polevu. Aký zvolíte dekor, je na Vás. V tomto prípade sme rozpustili bielu čokoládu a tou potreli celý povrch tmavého krému.

8) Potom sme rozpustili čokoládu tmavú a lyžicou robili mriežku. Môžete voliť aj nepravidelné vzory.

zdroj: jemchyjinka.ru

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*