Fantastická letná bábovka, ktorú pripravíte z výborného mliečneho krému a ovocia. Chutí skutočne fantasticky.
Potrebujeme:
500 g nízkotučného tvarohu
350 g jahôd
200 ml jahodového kompótu
200 ml mlieka – nízkotučného
40 g želatíny
Podľa chuti – práškový cukor a vanilín
Postup:
Jahody sa umyjú, rozrežú a uložia sa na dno silikónovej formy. V jahodovom kompóte necháme napučať 20 g želatíny. Pridáme 1 lyžicu práškového cukru a potom zahrievaním rozpustíme. Nalejme na jahody vo forme a dáme do chladničky.
V mlieku rozpustíme zvyšok želatíny a potom rozpustíme zahrievaním – rovnako ako v predchádzajúcom prípade. Želatínovú zmes vmiešame do tvarohu a osladíme cukrom a vanilkovým cukrom. Takto pripravený krém navrstvíme na želatínu vo forme. Necháme všetko dobre stuhnúť a potom vyklopíme z formy ako klasickú bábovku. Dezert musí byť skutočne dobre vychladený.
Pokračovanie >
Leave a Reply