Tvarohový koláč na plech: Jemný, že sa rozplýva na jazyku – osvedčený recept, ktorý nikdy nesklame!

Tento koláč je legendou nedeľných popoludní, rodinných osláv aj sviatočných chvíľ. Overený generáciami, s jednoduchými surovinami, ktoré má doma každá gazdinka. Je jemný, vláčny a plný tvarohovej chuti. Ak hľadáte recept, čo nesklame – toto je on.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 2 vajcia

  • 100 g práškového cukru

  • 200 ml mlieka

  • 100 ml oleja

  • 250 g polohrubej múky

  • 1 prášok do pečiva

Na tvarohovú plnku:

  • 500 g jemného tvarohu

  • 2 žĺtky

  • 100 g práškového cukru

  • 1 vanilkový cukor

  • kôra z 1 citróna

  • 2 lyžice kyslej smotany

  • 2 bielky vyšľahané do snehu

Postup:

  1. Cesto: V mise vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech.

  2. Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou, žĺtkami, citrónovou kôrou a smotanou. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

  3. Pečenie: Tvarohovú plnku rovnomerne nanesieme na cesto. Pečieme pri 170 °C približne 35–40 minút dozlatista.

  4. Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť ovocím.

Tip:

Tento koláč chutí výborne aj na druhý deň – ak vôbec niečo zostane! Výborne sa hodí k rannej káve aj ako dezert po obede.

Rozhodne vyskúšajte a zdieľajte aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*