Tvarohový koláč s drobenkou, ktorému sa veru ťažko odoláva!

Prísady na cesto:
  • 100 g Celozrnná špaldová múka
  • 200 g Špaldová múka
  • 60 g Trstinový cukor
  • 30 g Kakaový prášok
  • 100 g Maslo
  • 2 ks. Vaječný žĺtok
  • 100 ml Mlieko
Na náplň:
  • 500 g drobivý tvaroh
  • 250 g jemný tvaroh
  • 3 ks. Vaječný bielok
  • 1 ks. Vaječný žĺtok
  • 20 g Vanilkový proteínový prášok (možno nahradiť sladidlom)
  • 2 polievkové lyžice pudingového prášku  s vanilkovou príchuťou
  • Sladidlo podľa chuti
PRÍPRAVA
  1. V miske zmiešajte múku, kakaový prášok a cukor. Pridajte žĺtky, maslo izbovej teploty a mlieko a vymiešajte cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho aspoň 30 minút chladnúť.
  2. Na náplň zmiešajte tvaroh s proteínovým práškom, sladidlom, žĺtkami a pudingovým práškom.
  3. Bielka vyšľahajte do tuha a vmiešajte ich do tvarohovej zmesi.
  4. Polovicu cesta nahrubo nastrúhajte na plech vyložený papierom na pečenie. Navrch rozotrite tvarohovú plnku a nahrubo nastrúhajte druhú polovicu cesta.
  5. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri 170 °C približne 30 – 40 minút.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*