Tvarohový koláč s lahodnou, krémovou chuťou…

Ingrediencie: (na formu 16 × 20 cm)
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový/smotanový puding bez cukru (35g)
  • 5 lyžíc mlieka
  • 100 g masla
  • 100 g cukru (1/2 šálky)
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 500 g jemného tvarohu
  • asi 100 g maslových sušienok
  • asi 100 g ochutených sušienok (môžete ale použit namiesto nich znova maslové)
Poleva:
  • 80 g mliečnej čokolády
  • 50 g bielej alebo karamelovej čokolády
  • pár lyžíc mlieka (cca 5)
Postup:
  1. Vajcia rozšľaháme metličkou, puding zmiešame s mliekom.
  2. V pomerne veľkom hrnci rozpustite maslo na miernom ohni, pridajte cukor a vanilkový cukor, miešajte, kým sa nerozpustí. Pridajte tvaroh a miešajte, kým nie je všetko homogénne (stále zahrievajte na miernom ohni).
  3. Zalejeme rozmiešanými vajíčkami a pudingom s mliekom a potom varíme 10-15 minút na miernom ohni za stáleho miešania, kým hmota zreteľne nezhustne a nezíska zamatovú konzistenciu.
  4. Na spodok pekáča poukladáme vrstvu sušienok a poukladáme na ne polovicu horúcej tvarohovej hmoty.
  5. Prikryjeme vrstvou korenistých sušienok a vystelieme druhou časťou tvarohovej hmoty.
  6. Prikryjeme ďalšou vrstvou sušienok.
  7. Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustite mliečnu a bielu čokoládu v samostatných miskách, pridajte asi 2-3 polievkové lyžice mlieka, aby ste získali hustú, ale celkom tekutú konzistenciu.
  8. Počkajte, kým čokoláda mierne vychladne a potom nalejte na koláč, pričom pomocou špáradla vytvorte vzory.
Dobrú chuť!❤️😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*