Ingrediencie: (na formu 16 × 20 cm)
- 2 vajcia
- 1 vanilkový/smotanový puding bez cukru (35g)
- 5 lyžíc mlieka
- 100 g masla
- 100 g cukru (1/2 šálky)
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 500 g jemného tvarohu
- asi 100 g maslových sušienok
- asi 100 g ochutených sušienok (môžete ale použit namiesto nich znova maslové)
Poleva:
- 80 g mliečnej čokolády
- 50 g bielej alebo karamelovej čokolády
- pár lyžíc mlieka (cca 5)
Postup:
- Vajcia rozšľaháme metličkou, puding zmiešame s mliekom.
- V pomerne veľkom hrnci rozpustite maslo na miernom ohni, pridajte cukor a vanilkový cukor, miešajte, kým sa nerozpustí. Pridajte tvaroh a miešajte, kým nie je všetko homogénne (stále zahrievajte na miernom ohni).
- Zalejeme rozmiešanými vajíčkami a pudingom s mliekom a potom varíme 10-15 minút na miernom ohni za stáleho miešania, kým hmota zreteľne nezhustne a nezíska zamatovú konzistenciu.
- Na spodok pekáča poukladáme vrstvu sušienok a poukladáme na ne polovicu horúcej tvarohovej hmoty.
- Prikryjeme vrstvou korenistých sušienok a vystelieme druhou časťou tvarohovej hmoty.
- Prikryjeme ďalšou vrstvou sušienok.
- Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustite mliečnu a bielu čokoládu v samostatných miskách, pridajte asi 2-3 polievkové lyžice mlieka, aby ste získali hustú, ale celkom tekutú konzistenciu.
- Počkajte, kým čokoláda mierne vychladne a potom nalejte na koláč, pričom pomocou špáradla vytvorte vzory.
Leave a Reply