Upečte si luxusné rezy, ktoré zvládne aj úplný začiatočník.

  • Chystáte veľkú rodinnú oslavu, na ktorej sa chcete blysnúť, ako báječná kuchárka? Upečte fantastický dezert zvaný jadranské rezy. Vyzerajú lákavo na pohľad a chutia skvele. Sú zložené z viacerých vrstiev, jedna lahodnejšia ako druhá.
  • Na krehkom lístkovom ceste so štedrou vrstvou famózneho maslového krému leží úžasné vláčne orechové cesto. Upečte si dezert podľa tohto návodu a spoločne si vychutnajte príjemné chvíle s božským zákuskom.

Ingrediencie:
Svetlé cesto:
  • 1 lístkové cesto
Na tmavé cesto:
  • 5 vajec
  • 4 polievkové lyžice polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 80 g mletých vlašských orechov
  • 1 prášok do pečiva
Na náplň:
  • 500 ml mlieka
  • 5 polievkových lyžíc solamylu alebo hladkej múky
  • 300 g masla alebo Hery
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Pracovný postup
  1. Rúru predhrejte na 200 °C. Lístkové cesto vyvaľkajte, vytvarujte 2 pláty a upečte dozlatista. Nechajte vychladnúť.
  2. Teraz si pripravte tmavé cesto. Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a dajte zatiaľ do chladničky. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, pridajte orechy, múku, kypriaci prášok a nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov. Cesto vlejte na vymastený, vysypaný plech a upečte.
  3. Pripravte náplň. V troche mlieka rozmiešajte solamyl alebo múku a vlejte do zvyšku mlieka. Zvarte do hustej hmoty. Pridajte práškový a vanilkový cukor. Nechajte úplne vychladnúť. Do studeného krému vmiešajte maslo a našľahajte do jemného krému.
  4. Teraz dezert dokončite. Striedajte lístkové cesto, krém, tmavé cesto, krém, lístkové cesto a povrch posypte práškovým cukrom. Môžete servírovať.
Dobrú chuť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*