- Chystáte veľkú rodinnú oslavu, na ktorej sa chcete blysnúť, ako báječná kuchárka? Upečte fantastický dezert zvaný jadranské rezy. Vyzerajú lákavo na pohľad a chutia skvele. Sú zložené z viacerých vrstiev, jedna lahodnejšia ako druhá.
- Na krehkom lístkovom ceste so štedrou vrstvou famózneho maslového krému leží úžasné vláčne orechové cesto. Upečte si dezert podľa tohto návodu a spoločne si vychutnajte príjemné chvíle s božským zákuskom.
Ingrediencie:
Svetlé cesto:
- 1 lístkové cesto
Na tmavé cesto:
- 5 vajec
- 4 polievkové lyžice polohrubej múky
- 200 g cukru
- 80 g mletých vlašských orechov
- 1 prášok do pečiva
Na náplň:
- 500 ml mlieka
- 5 polievkových lyžíc solamylu alebo hladkej múky
- 300 g masla alebo Hery
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
Pracovný postup
- Rúru predhrejte na 200 °C. Lístkové cesto vyvaľkajte, vytvarujte 2 pláty a upečte dozlatista. Nechajte vychladnúť.
- Teraz si pripravte tmavé cesto. Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a dajte zatiaľ do chladničky. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, pridajte orechy, múku, kypriaci prášok a nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov. Cesto vlejte na vymastený, vysypaný plech a upečte.
- Pripravte náplň. V troche mlieka rozmiešajte solamyl alebo múku a vlejte do zvyšku mlieka. Zvarte do hustej hmoty. Pridajte práškový a vanilkový cukor. Nechajte úplne vychladnúť. Do studeného krému vmiešajte maslo a našľahajte do jemného krému.
- Teraz dezert dokončite. Striedajte lístkové cesto, krém, tmavé cesto, krém, lístkové cesto a povrch posypte práškovým cukrom. Môžete servírovať.
Dobrú chuť.
Leave a Reply