Úplne fantastický cukrový koláč z kysnutého cesta preliaty smotanou – od najlepšej kuchárky mojej babičky!

Šialene chutný a veľmi jednoduchý koláč z kysnutého cesta, ktorý si určite obľúbite. Je extrémne šťavnatý vďaka smotane, ktorou sa prelieva celý koláč hneď po upečení.

Určite ho vyskúšajte, stačí aj len z polovičnej dávky na menší plech a budete milo prekvapení. Do cesta sa pridáva aj maslo. Vďaka nemu bude cesto jemné, voňavé a mäkučké.

Čo budeme potrebovať:

  • 250 g – polohrubá mouka
  • 100 ml – mlieko
  • 1 bal. – sušené droždie
  • 2 ks – vajcia
  • štipka – soľ
  • 150 g – maslo
  • 100 – 150 g – Kr. cukor
  • 200 ml – smotana na šľahanie

Postup prípravy na druhej strane >

Written By
More from Redakcia
Vlašský šalát na chlebíčky podľa našej babičky – najlepší recept!
Vlašský či parížsky, tieto šaláty sú stále veľmi obľúbene. Ponúkam vám náš...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *