Postup:
- V teplom mlieku rozpustíme lyžičku cukru, pridáme droždie, premiešame a necháme vzísť kvások.
- Do misky dáme vajíčka, 100 g masla a premiešame. Pridáme aj štipku soli a postupne pridávame múku, ktorú sme prešiel cez sito. Pridáme kvások a spracujeme cesto. Necháme ho kysnúť jednu hodinu.
- Pripravíme si menšiu formu (20 × 20 cm), ktorú poriadne vymažeme maslom.
- Spracované cesto navrstvíme do formy a rozložíme ho. Ruky si potrite olejom a cesto rovnomerne roztlačte do formy. Necháme kysnúť cca pol hodinu.
- Po pol hodine si znovu ruky pomastíme olejom a prstom urobíme dierky.
- 50 g masla sme zmiešali s cukrom a pomocou lyžice túto zmes natlačíme do dierok.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu.
- Potom koláč vyberieme popicháme špáradlom a zalejeme smotanou. Vrátime späť do rúry na ďalších cca 10 minút.
Najlepšie je ešte horúci. Je veľmi šťavnatý a chutný.
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priateľmi na facebooku!
1 2
Leave a Reply