Utišuje kašeľ, je dobrý pri prechladnutí, je plný vitamínov, no nikto ho nepoužíva…

Vlašské orechy sú jednou z našich najcennejších rastlín, pretože okrem dochucovania mnohých zákuskov a koláčov sa používajú aj na liečbu mnohých chorôb a infekcií.

Ak sa opýtame gazdinky, prečo by mala piť čaj zo škrupín orechov, najpravdepodobnejšia odpoveď bude, že je dobrý na krvný obeh, keďže riedi krv.

Má však aj ďalšie liečivé účinky:

Upokojuje kašeľ

Každý z času na čas bojuje so záchvatmi kašľa. Z – čistej – orechovej škrupiny, ktorá zostala po prasknutí orecha, sa pripraví čaj a varí sa, kým čaj nezíska dostatočne svetlú farbu.

Pije sa väčšinou teplý a nie horúci, ochutený medom a citrónom. Teplý čaj s medom je príjemný a zmierňuje ťažkosti, ale veľmi horúce nápoje zvyšujú riziko rakoviny hrtana.

Priaznivo pôsobí pri žalúdočných vredoch

V prípade vredu si uvarte dobrý silný čaj zo škrupín vlašských orechov, ktorý nalačno po lyžičkách.

Vynikajúci zdroj vápnika

Ak trpíte nedostatkom vápnika, jedným z najlepších spôsobov, ako si ho doplniť, je časté pitie čaju zo škrupín orechov. Odporúča sa vypiť 0,5-1 litra čaju denne.

Listy vlašského orecha je možné použiť aj zvonka

Odvarom z orechových listov môžeme liečiť drobné povrchové poranenia kože. Orechový list umožňuje pokožke a epitelovým tkanivám zdravú regeneráciu.

Zároveň možno list orecha použiť na anestéziu, kontrakciu epitelového tkaniva, proti tuberkulóze, znižovaniu hladiny cukru v krvi, dezinfekcii, hubeniu baktérií, hubeniu plesní, tonizácii, hojeniu rán, proti vredom v ústach, zápalom spojiviek, kožným chorobám, omrzlinám, a liečenie vaginálnych ochorení.

Ak vás článok zaujal a bol pre vás užitočný, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

(Zdroj obr.:varecha.sk)

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*