Už nemusíte hľadať nič iného: Toto je najlepší recept na polevu na vaše perníčky!

Táto poleva je odskúšaná doslova na stovkách medovníkov a nikdy nesklamala. Trik spočíva v tom, že v skutočnosti nejde len o jednu polevu, ale o polevy dve.

Pýtate sa, prečo dve polevy? Jednu – hustejšiu, použijeme na vytvorenie ornamentov, bodiek, čiarok a vzorov. Druhú – redšiu, použijeme na vypĺňanie vzorov.

Ako na to?

Na hustejšie polevu potrebujeme:

  • 1 bielok
  • 150 g práškového cukru

Na redšiu polevu potrebujeme:

  • 1 bielok
  • 100 g práškového cukru

Postup:

Pri príprave polevy je veľmi dôležité, aby sme všetky suroviny použili v správnom stave. Pri oddeľovaní bielka od žĺtka je nielen dôležité, aby sa do bielka nedostal žĺtok, ale musíme odstrániť aj konček bielku. Čisté bielko bez končeku je dôležité, aby sa nám v poleve nevytvorili hrudky.

Rovnako je potrebné pripraviť si cukor. 2-3x ho preosejeme cez husté sito.

Ingrediencie na obe polevy spojíme v samostatných miskách. Miešame metličkou maximálne 1-2 minúty. Môžeme použiť aj šľahač na najnižších otáčkach, ale lepšie je miešať ručne. Pozor, aby ste z polevy neušľahali sneh. Správnu konzistenciu spoznáte podľa toho, že riedka poleva sa leje a hustá skôr trhá.

Každý bielok môže mať inú veľkosť. Preto, ak sa vám zdá poleva príliš hustá pridajte viac bielka, ak naopak príliš riedka, pridajte viac cukru.

Plnenie:
Oba druhy polevy je dobré plniť do menších cukrárskych sáčkov. Môžete pridávať rôzne farby potravinárskeho farbiva, aby ste vytvorili rôzne farebné prevedenia.

Written By
More from Redakcia
Sardinková pomazánka z vajíčkom – najlepšia pomazánka za pár centov.
Ingrediencie: soľ podľa chuti štipka chilli 150 g masla 1 konzerva sardiniek...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *