Nakoniec tortu polejeme pripravenou čokoládovou polevou a uložíme ju do chladničky. Necháme ju chladiť 4-5 hodín. Ideálne je nechať tortu chladiť celú noc.
Postup na prípravu čokoládovej polevy:
Smotanu na šľahanie si vylejeme do hrnca a ohrievame ju na miernom plameni. Dávajte si ale pozor, aby ste ju nepriviedli k varu. Vtedy sa stane to, že smotana dostatočne nestuhne. Teplú smotanu odstavíme bokom a nalámeme do nej čokoládu. Miešaním sa čokoláda rozpustí a keď bude mať izbovú teplotu, môžete ju navrstviť na koláč.
Tento dezert je výborný, jednoduchý a rýchly. Vhodný na podávanie návšteve a známym. Tiež vynikajúca chuťovka pre vašu rodinu a jej najmladších členov.
zdroj: vkurselife.com
1 2
Leave a Reply