Ingrediencie:
- 300 g kryštálového cukru
- 300 g polohrubej múky
- 100 ml oleja
- 6 vajíčok
- 6 PL mlieka
- 2 PL kakaového prášku
- 1 ČL prášku do pečiva
Postup:
- Z bielkov urobte sneh a postupne do neho pridávajte po jednom žĺtku, cukor, olej, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Bábovkovú formu vymastite a vysypte strúhankou. Trištvrte cesta vylejte do formy, do zvyšného cesta primiešajte kakao a vlejte rovnomerne do celej formy.
- Hnedá časť cesta by sa mala uzavrieť pod bielou časťou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov, približne 1 hodinu. Hotovú bábovku vyklopte, pocukrujte a vychladnutú rozkrájajte.
Tip: Vytrvalejšie cukrárky si môže cesto rozdeliť na dve presné polovice, jednu prifarbiť kakaom a striedavo lyžicou nalievať vrstvy, ktoré vytvoria mramorový vzor. Ten sa dá ešte viac rozstrapatiť špajdlou.
Prajeme dobrú chuť!❤👌👩🍳
Leave a Reply